A Tesla túlszárnyalta a 600 km hatótávot

Nemrégiben a Tesla S Performance típus hatótávolság tesztelte egy Sean Mitchell nevezetű Tesla S tulajdonos, hogy az megfelel e a Tesla által becsült értékeknek.

A Tesla 348 mérföldes távolságot határozott meg az autónak adott körülmények között ami ehhez a távolsághoz mérten 48,3 km/h-s haladási sebesség. 

 

Az autó nem, hogy helytállt, de még túl is teljesítette az elvártakat. 

 

Mivel Mitchell az autópályán tesztelte ezért sokszor meg is haladta a 48,3 km/h-s sebességet. Ez  teszi még lenyűgözőbbé ezt a tényt. 

 

Az út 168 mérföld volt Denverből keleti-részéről indulva Kanorado, Texas államig. 

 

Mitchell nem volt biztos benne, hogy a 2020-ban gyártott autó megfelel a kihívásoknak, azonban ő megdöbbenésére is az autó helyt állt. 

Az útja végül 335,9 mérföld lett, a menet ideje pedig majdnem 4 óra hossza. Az utazás alatt az  időjárás nem játszott szerepet a kísérletben mert ideális volt, 7-85 Fahrenheit. Tudniillik egyes EV-knél számít az alacsony hőmérséklet. Az akkumulátor veszíthet hatásfokából. 

 

A tesztelő még kiemelte, hogy nagyon szerette a süllyesztett futóművet amit autópálya használatra találtak ki, így is csökkentve az autó aerodinamikai ellenállását elősegítve az optimálisabb fogyasztást. 

 

A Modell S-nek két változata jött piacra, mind a 2 modell 0-60 mph-ás gyorsulása 3 mp alatt van. A Tesla legdrágább autója is a Modell S-hez kapcsolódik, ami 95 000 USD. Az ára viszont tükrözi a minőséget és hatékonyság, sebesség ötvözetét.